Україна поки не подаватиме заявку на вступ до НАТО, але прагнутиме до стандартів, – Порошенко

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна має намір зосередитись на проведенні важливих реформ, аби відповідати стандартам країн-членів НАТО, але наразі не подаватиме заяву на вступ до Альянсу.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, про це Порошенко сказав на засіданні комісії Україна-НАТО в понеділок, 10 липня, в Києві, на якому присутній такж генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

“Ще раз хочу підкреслити, що це не означає, що ми будемо негайно подавати заявку про членство. Абсолютно ні. Це означає, що нам потрібно створити реальну програму реформ, програму нашої співпраці, активізувати наші зусилля для досягнення необхідних стандартів, і в цьому нам необхідна допомога та співпраця з нашими партнерами по НАТО”, – зазначив Порошенко.

Президент розповів, що в України є амбітний план реформування оборонного відомства і сектора безпеки загалом, розроблений спільно з партнерами по НАТО.

“Реформування і посилення обороноздатності держави – це головне завдання для нашої співпраці з НАТО на сучасному етапі”, – додав глава держави.

 

Читайте також:
Порошенко розпорядився краще рекламувати НАТО:
будуть підручники, окремий сайт і свято

У Німеччині Порошенко оголосив
про референдум для вступу України в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна