У Німеччині Порошенко оголосив про референдум для вступу України в НАТО

 

Президент Петро Порошенко має намір провести в Україні референдум, на який буде винесено питання про вступ в НАТО.
Про це він заявив в інтерв’ю виданням німецької медіагрупи Funke, опублікованому в четвер, 2 лютого, газетою Berliner Morgenpost, пише DW.com.

Вочевидь інтерв’ю відбулося під час візиту президента до Німеччини 30 січня, який, за твердженням АП, він перервав через загострення в Авдіївці.

Порошенко заявив про “необхідність НАТО” для України і повідомив, що, якщо українці проголосують за вступ країни до Альянсу, він зробить все можливе для цього.

“Чотири роки тому лише 16 відсотків жителів [України] підтримували вступ в НАТО. Зараз таких 54 відсотки”, – сказав президент.

Також Порошенко підкреслив, що гордий бути президентом країни, в якій більше 70 відсотків мешканців підтримують вступ до Євросоюзу.

“За часів Brexit і правих популістів це вражає”, – зауважив він.

Президент вважає, що Україна перебуває на правильному шляху для виконання всіх умов, необхідних для вступу в ЄС.
За його словами, Європі “слід розуміти, що з Україною вона буде більш безпечною, більш надійною і щасливішою”.

Глава Української держави висловив думку, що Євросоюзу слід боротися з правим популізмом, створюючи противагу пропаганді, яка в тому числі йде з Росії. Він припустив, що для ЄС було б правильним кроком заснувати за участю низки країн російськомовний телеканал – у цьому випадку європейські виборці, які народилися в країнах СРСР, не перебували б під впливом “пропагандистських мовників”, а мали б у своєму розпорядженні альтернативне джерело інформації.

 

Читайте також:
Єдина галузь, де ситуація в Україні поліпшилася – обороноздатність.
Лідер довіри – армія, НАТО – орієнтир. СОЦІОЛОГІЯ

Порошенко: вступ до НАТО – стратегічна мета України

Як змінилися українці за роки Незалежності. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна