Турчинов: Росія військовим шляхом прагне відновити свої кордони в межах СРСР

 

На масштабних військових навчаннях Росії і Білорусі “Захід-2017” будуть відпрацьовуватися наступальні операції в європейському напрямку.
Про це пише Ligs.net з посиланням на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

“Задум навчань також передбачає відпрацювання створення калінінградського коридору, що в реальності неможливо без агресії проти Литви та Польщі”, – заявив він.

В РНБО зазначають, що мета російських навчань – перевірка готовності військ до проведення широкомасштабних операцій при жорстких обмеженнях часу на їх підготовку.

З 2015 року Росія розпочала створення на своїй західному кордоні трьох нових дивізій – по 10 тисяч військовослужбовців у кожній. Однак реальні цифри, говорять джерела видання, будуть у рази більші. Колишній верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав вважає, що Росія бреше і у військових маневрах будуть задіяні близько 100 тисяч вояків.

За даними співрозмовників Liga.net, створюване на західному кордоні угруповання військ РФ буде повністю розгорнуте й готове до вторгнення в сусідні країни до 2020 року. Судячи зі складу військових об’єднань і створюваній інфраструктурі, глибина вторгнення має радіус 500 км.

Повідомляється, що крім країн Балтії, може бути кілька напрямків удару в бік України: чернігівський, харківсько-сумський і донецький. Удар із Криму теж імовірний. Мета військового наступу – не окупація, а розгром основних сил ЗСУ та примус України до капітуляції, тобто до миру на умовах агресора.

За словами Турчинова, Росія прагне відновити свої кордони в межах колишнього Радянського Союзу і для цього застосовує по відношенню до сусідів технологію втягування та “жорсткого підв’язування до орбіти своїх інтересів”.

“Тут і вплив на вибори, на кадрові призначення, фінансовий або енергетичний (газовий, нафтовий) допінг, розміщення військових баз, створення військового квазісоюзу (ОДКБ – Організація договору про колективну безпеку, куди входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан). Ну, а в разі виходу цих держав за розставлені для них прапорці в хід піде схема заміни керівництва, а в разі неможливості цього – банальна військова сила”, – вважає секретар РНБО.

Як повідомляла “Новинарня“, спільні російсько-білоруські навчання “Захід-2017” пройдуть восени.

Читайте також:
Турчинов: Росія готується до повномасштабної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна