Турчинов: Росія готується до повномасштабної війни

 

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни з Україною, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію. Про це заявив секретар РНБОУ Олександр Турчинов.

“Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, що становить загрозу для всієї Європи”, – сказав Турчинов на відкритті програми Києво-Могилянської бізнес-школи “Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України” в четвер, 20 квітня.

За словами секретаря Радбезу, якого цитує “Інтерфакс-Україна”, Російська Федерація також підсилює свої позиції на непідконтрольних Києву територіях на Сході України.

“Уздовж кордону вже розгорнуто угруповання збройних сил Російської Федерації до 50 тисяч, без урахування бойовиків 1-го та 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях… Триває збільшення чисельності 1-го та 2-го армійських корпусів, планується збільшити їх [чисельність] до 55 тисяч осіб”, – зазначив Турчинов.

“Гучна інформаційна кампанія з набору повинна замаскувати перекидання на Донбас кадрових військових і найманців з Росії”, – додав він.

Секретар РНБО також повідомив, що до ведення бойових дій на Донбасі залучаються курсанти військових навчальних закладів РФ.

Олександр Турчинов підкреслив, що російські військові, розміщені вздовж кордону, здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію України, і присутність там 3-ї, 144-ї та 150-ї дивізій ЗС РФ має “виключно наступальний характер”.

Особливе занепокоєння, за його словами, викликають плани офіційної Москви провести масштабні військові навчання в Білорусі “Захід-2017” за участю 100 тисяч військовослужбовців.

“За оцінками фахівців, мета цих навчань – перевірка готовності російських військ проводити операції від регіональних до широкомасштабних воєн за умови скорочення часу на їхню стратегічну підготовку”, – сказав Турчинов.

Читайте також:
Росія створює нову армію на кордоні з Донбасом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна