У Липецьку почали масово звільняти працівників зупиненої фабрики Roshen

У російському Липецьку почали звільняти співробітників кондитерської фабрики Roshen, що належить українському президенту Петру Порошенку. Як передає “Новинарня“, про це розповів “Комсомольській правді” перший заступник начальника управління праці та зайнятості Липецької області Віктор Кірей.

За його словами,  перших 85 працівників розрахували цього понеділка, 24 квітня.

Другу партію співробітників – 25 квітня. Із філії в Сєнцово будуть звільнені ще близько 85 осіб, а 26 квітня почнуться звільнення в будівлі фабрики в Липецьку на вулиці Доватора.

“Людям зробили розрахунок, видали документи. Тепер вони стануть на облік в центр зайнятості. В принципі, у них досить вигідні умови скорочення, тому влаштовуватися на нову роботу вони не поспішають. За перші два місяці вони отримують вихідну допомогу в розмірі колишньої зарплати; якщо не знайдуть за цей період роботу, то стільки ж отримають і за третій місяць. А далі вже тільки допомога в розмірі 4900 рублів. Але ми ведемо активну роботу з людьми, роз’яснюємо, що краще якомога швидше підшукати собі нову роботу, пропонуємо вакансії. Багато хто цікавиться перенавчанням”, – розповів Кірей.

Зазначається, що середня зарплата співробітників підприємства становила 30-34 тисячі рублів (понад 15-17 тис. грн.). Зарплати на пропонованих вакансіях у липецьких центрах зайнятості набагато нижчі.

Нагадаємо, в січні 2017 року українська корпорація Roshen ухвалила рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики в РФ. Повна зупинка виробництва та консервація виробничих і інфраструктурних об’єктів була запланована на квітень. З квітня до листопада на підприємстві триватиме скорочення персоналу (загалом 700 осіб).

Рішення закрити фабрику Roshen у Росії приймав менеджмент корпорації, а не траст, в управлінні якого перебуває кондитерський гігант.

Як повідомляли в корпорації, арешт майна Липецької кондитерської фабрики, накладений Слідчим комітетом Російської Федерації в рамках порушеної кримінальної справи, зробив продаж фабрики неможливим.
Починаючи з 2013 року, виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося більш як утричі – з 10-12 тисяч тонн до 3 тисячі тонн 2016 року.

Читайте також:
Президент Roshen: На посаді Іуди ми не будемо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.