Постановочний бій з “українською ДРГ” в Сокільниках: бойовики “ЛНР” оприлюднили відео, ГУР спростовує

 

Бойовики “ЛНР” оприлюднили відеосюжет, що розповідає нібито про бій з українською ДРГ в селі Сокільники Новоайдарського району (непідконтрольна уряду територія Луганської області).

На відео один із бойовиків розповідає про перестрілку та показує будинок, у якому нібито перебували троє українських диверсантів і з якого вели вогонь по їхньому патрулю.
Зазначається, що вони застосували зокрема гранатомет АГС-17 та гранату РГД.

За версією “ЛНР”, двоє бойовиків змогли відійти без втрат, при цьому поранивши одного з бійців Сил спецоперацій ЗСУ (доказами цього буцімто є сліди крові на підлозі й меблях та залишки кровоспинного препарату).

У відеосюжеті в розповіді учасника бою з боку “ЛНР” присутні звукові перебивки, які нібито зображають перебіг бою.

Так звана “генеральна прокуратура ЛНР” кваліфікувала дії диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ в районі села Сокільники Слов’яносербського району як “тероризм”.

Головне управління розвідки Міноборони України ще 25 квітня повідомляло про те, що російсько-окупаційні війська планують влаштувати постановочну відеозйомку бою й відходу “української ДРГ”.

У зведенні 26 квітня ГУР МОУ заявило: “З метою виправдання своєї злочинної діяльності російське окупаційне командування активізує інформаційні заходи, спрямовані на дискредитацію сил АТО та звинувачення у порушенні Мінських домовленостей. 24 квітня ц.р. противником було підготовлено постановочний сюжет про “бойове зіткнення з диверсійною групою ЗС України” в районі н.п. Сокільники. Встановлено, що інсценування “бою” здійснено в іншому населеному пункті – Новогригорівка. 25 квітня ц.р. “оперативне відео з місця події” та інформація про “інцидент” були поширені в російських та місцевих ЗМІ”.

“Вказане інсценування подій пов’язане із підривом автомобіля СММ ОБСЄ 23 квітня 2017 року та спробами ворога покласти вину за загибель та поранення міжнародних спостерігачів на Збройні сили України”, – зазначали напередодні в штабі АТО.

Читайте також:
“Від своїх не відмовляємось”.
В ССО ЗСУ визнали полон спецпризначенців в “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.