Після підриву СММ ОБСЄ бойовики “ЛНР” планують постановочний бій з “українськими диверсантами”, – штаб АТО

 

Бойовики на тимчасово окупованій території Луганщини після підриву патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ планують відеозйомку постановного бою з начебто “українською ДРГ”. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО вранці 25 квітня.

“Українські військові отримали оперативну інформацію щодо планування противником постановки бойового зіткнення на околицях села Новогригорівка за участю начебто «української ДРГ» з подальшим відходом «групи» на територію, підконтрольну Збройним силам України», – зазначили у штабі.

“Вказане інсценування подій пов’язане із підривом автомобіля СММ ОБСЄ 23 квітня 2017 року та спробами ворога покласти вину за загибель та поранення міжнародних спостерігачів на Збройні сили України”, – додали в штабі АТО.

Читайте також:
Двох спостерігачів ОБСЄ, поранених міною в ОРЛО, виписали з лікарні.
Патрулі скасовано

ЄС вимагає покарати винних у підриві авто ОБСЄ на Луганщині

Як повідомляла “Новинарня“, 23 квітня внаслідок підриву на протитанковій міні автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО біля села Пришиб (неконтрольований урядом район Луганщини) один із членів місії загинув, ще двох доставлено до лікарні для обстеження.
Пізніше стало відомо, що загиблий – парамедик зі США, поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.

СБУ розслідує цю подію як теракт. Власне розслідування веде також СММ ОБСЄ.

Читайте також:
Місія ОБСЄ залишиться на Донбасі. Тіло загиблого спостерігача передали Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.