Доба в АТО: кількість обстрілів зменшилася, але є двоє загиблих і поранені

 

За минулу добу, 27 березня, в зоні проведення АТО було зафіксовано загалом 58 випадків відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ.  Як зазначають у прес-центрі штабу АТО, “ситуація стабілізувалася”.

Та попри це, двоє українських бійців загинули, четверо отримали поранення, ще один військовослужбовець отримав бойову травму.

ОНОВЛЕНО. 27 березня загинули двоє, поранення дістали п’ятеро військвих ЗСУ, розповів на брифінгу у вівторок речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Найбільше обстрілів окупанти здійснили на Донецькому напрямку, де по позиціях у районі Троїцького застосували 122 мм артилерію. З мінометів калібру 120 мм російсько-окупаційні війська вели вогонь по захисниках Авдіївки, Троїцького та Луганського. Міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети застосовували біля Авдїївки, Камянки, Пісків, Новгородського та Луганського.

На Маріупольському напрямку по опорних пунктах українських військ поблизу Красногорівки та Мар’їнки бойовики били з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. А по оборонцях Новогригорівки та Водяного – з крупнокаліберних кулеметів. Морських піхотинців у Широкиному обстріляли із зенітної установки ЗУ-23-2, а по захисниках Павлополя та Гнутового бив ворожий снайпер.

На Луганському напрямку по позиціях ЗСУ поблизу Новозванівки гатили зі 152 мм артилерії, а з мінометів калібру 120 мм – о позиціях неподалік Кримського. З мінометів калібру 82 мм незаконні збройні формування обстріляли захисників Новоолександрівки, а по позиціях поблизу Кряківки вели вогонь із протитанкових гранатометів.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано 88 обстрілів з боку бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна