Ситуація в АТО знову ускладнилася: за добу – троє вбитих і вісім поранених

 

Ситуація у районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу, 26 березня, російсько-терористичні війська 88 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. Троє українських воїнів загинули, вісьмох було поранено.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку. Центрами вогневого протистояння були Широкине та Водяне, які бойовики обстрілювали з артилерійських систем калібру 122 мм, зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Крім того, в Широкиному по морських піхотинцях бив танк та вели вогонь снайпери. З мінометів калібру 120 мм окупанти обстрілювали оборонців Гнутового, Павлополя, Лебединського й Талаківки. З озброєння БМП гатили в районі Новотроїцького. Поблизу Красногорівки та Мар’їнки активно застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні підрозділи застосували практично весь арсенал важкого озброєння. По захисниках Троїцького били зі 152 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також міномети калібру 120 мм незаконні збройні формування застосовували під Авдіївкою та Луганським. З 82 мм мінометів обстрілювали оборонців Кам’янки, Верхньоторецького та Авдіївки. Танк обстрілював позиції ЗСУ в районі Кам’янки, а БМП – опорні пункти поблизу Верхньоторецького та Пісків. Активізація ворожих снайперів спостерігалась поблизу Троїцького.

На Луганщині з ПТРК окупанти обстріляли захисників Новозванівки. По оборонцях Новоолександрівки, Катеринівки та Кримського вели вогонь із гранатометів. З РСЗВ “Град-П” російсько-окупаційні війська обстріляли житлові квартали Авдіївки.

Читайте також:

СЦКК: Керівництво ОРДЛО свідомо працює на погіршення гуманітарної ситуації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна