СБУ перехопила переговори Захарченка: ласі шматки “віджатого” віддадуть Курченку

 

Служба безпеки України перехопила розмову ватажка “ДНР” Олександра Захарченка з громадянином РФ щодо намірів передати частину “націоналізованих” бойовиками українських підприємств олігарху-втікачу Сергію Курченку. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

СБУ виклала на YouTube аудіофайл. На ньому людина, чий голос схожий на голос Захарченка, розмовляє зі “старшим” із Росії – “Сєрим”.
Захарченко обговорює подальшу долю “списку підприємств” української юрисдикції, виведених сепаратистами 1 березня “в зовнішнє управління”, і скаржиться, що отримав вказівку передати найкращі підприємства Курченку.

“Розумієш, яка ситуація. Курченко забере у нас все, що найкраще. Нам залишиться ще 30 з чимось підприємств”, – сказав Захарченко.

Як стверджує СБУ, розмова доводить, що більшість найпривабливіших українських економічних активів на тимчасово окупованій території Донеччини російські куратори планують передати структурам олігарха Сергія Курченка, який втік до Росії.

“Зрозуміло, що податки від “націоналізованих” підприємств внаслідок блокади не надходитимуть до українського бюджету, а всі прибутки опиняться у “гаманці” екс-президента України Януковича”, – зазначає прес-центр СБУ.

Як відомо, Сергій Курченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5  ст. 191 Кримінального кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою”). Його оголошено у розшук. Відомо, що олігарх перебуває в Москві. При цьому в нього залишається багато активів в Україні.

Читайте також:
“ДНР” віджала вже 40 українських підприємств. Кремль ставиться з розумінням

Нагадаємо, напередодні, 28 лютого, бойовики заблокували приміщення, інвентар і вантажі гуманітарного штабу Ріната Ахметова в Донецьку та зайняли територію “Донбас-арени”.

Перед тим ватажки “ДНР/ЛНР” Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий заявляли про наміри “націоналізувати” всі українські підприємства в підконтрольних бойовикам районах Донбасу, якщо до 1 березня з боку України не буде знято залізничну блокаду ОРДЛО.

Відповідні рішення в ОРЛО прийняли ще до 1 березня, ухваливши рішення щодо ПАТ “Краснодонвугілля”, ТОВ “ДТЕК Ровенькиантраціт” і ТОВ “ДТЕК Свердловантрацит”, які належать Рінату Ахметову.

1 березня вони заявили про остаточний перехід підприємств української юрисдикції в “зовнішнє управління”.

У відповідь “Укртелеком”, що належить Ахметову, припинив надання послуг телефонного зв’язку та доступу до мережі інтернет для майже 200 тис. абонентів ОРДО.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” влаштовують Україні власну блокаду, – перехоплення СБУ

Печерський суд поновив арешт для Курченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна