Печерський суд поновив арешт для Курченка

 

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту олігарху-втікачу Сергію Курченку. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

“Повторне клопотання Генеральної прокуратури України про обрання йому запобіжного заходу – утримання під вартою слідчим суддею Печерського районного суду Києва задоволено, про що винесено відповідну постанову “, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що прокуратурою доведено і слідчим суддею підтверджено відповідність клопотання Генпрокуратури вимогам Кримінально-процесуального кодексу України, дотримання стороною обвинувачення вимог закону при подачі клопотання, обґрунтуванні його вимог і наведенні доводів про необхідність обрання Сергієві Курченку саме утримання під вартою.

“Заходи щодо здійснення міжнародного розшуку Курченка і притягнення його до кримінальної відповідальності тривають”, – додали в ГПУ.

Нагадаємо, 28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і утримання під вартою наближеного до президента Януковича бізнесмена Сергія Курченка.
Його та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка підозрюють у заподіянні Україні 198 млрд грн збитків. Сам Курченко після Майдану виїхав в Росію.
У квітні 2014 року Курченко був оголошений в міжнародний розшук. У березні 2014 року Генпрокуратурою було відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють зріджений газ: акціонерних товариств “Укргазвидобування”, “Чорноморнафтогаз” і “Укрнафта”.
В березні 2016 року щодо Курченка було складено повідомлення про підозру “як керівника злочинної організації, яка вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі”.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна