ГПУ склала “младоолігарху” Курченку підозри за афери з пальним і банками

 

Генеральна прокуратура України склала підозру олігархові Сергію Курченку як керівникові злочинної організації, яка протягом 2010 року – початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

За даними відомства, за часів президентства Януковича “Курченко організував вчинення очолюваним ним організованим злочинним угрупованням незаконного заволодіння видобутого ПАТ “Укргазвидобування”, ПАТ “Укрнафта” та належного державі зрідженого газу на загальну суму 2,2 млрд. грн. шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими від ринкових, нібито для потреб населення”.

При цьому зріджений газ фактично реалізовувався членами злочинного угруповання у подальшому підконтрольними Курченку суб’єктами за ринковими цінами на території України.
Збитки державі від цих схем оцінюються в понад 2 млрд. грн.

Напередодні, 22 березня, ГПУ повідомила про висунення Курченку підозри у справі про злочини у банківській сфері.

Головним слідчим управлінням спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України за наслідками проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування, з урахуванням здобутих доказів, складено повідомлення про підозру С. Курченку як керівнику злочинної організації, яка протягом 2013 року – початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі за наступних обставин.

У цей період часу Курченко організував вчинення очолюваним ним організованим злочинним угрупованням незаконного заволодіння коштами Національного банку України, ПАТ АБ “Укргазбанк”, ПАТ “Аграрний фонд”, вкладників ПАТ “Брокбізнесбанк” та ПАТ “Реал Банк” на загальну суму 5,6 млрд грн.

У подальшому організованою злочинною групою під керівництвом Курченка легалізовано доходи, одержані злочинним шляхом, із використанням при цьому підприємств з ознаками фіктивності задля прикриття злочинної діяльності.

У відомстві нагадали, що Курченко оголошений у міжнародний розшук, він був заочно заарештований. Крім того, накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд. грн.

Відомо, що Сергій Курченко перебуває в Москві, його подруга – російська телеведуча Тіна Канделакі.
Курченко в Москві має розкішний офіс і веде далі свій бізнес, зокрема торгує пальним з окупованим Донбасом.
Також він залишається президентом футбольного клубу “Металіст” (Харків).

Читайте також:
Ставленика родичів Небесної Сотні Горбатюка замість ГПУ
хочуть заслати на “теплу” Львівщину

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна