У відповідь на блокаду ватажки “ДНР/ЛНР” погрожують розвернути вугілля на Росію і забрати українські підприємства

 

Ватажки самопроголошених “ДНР” та “ЛНР” пообіцяли впровадити зовнішнє управління на підприємствах української юрисдикції в ОРДЛО та перестати поставляти в Україну вугілля, якщо Київ не припинить транспортну блокаду Донбасу до початку березня.
Про це йдеться в спільній заяві ватажків “ДНР” і “ЛНР” Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, поширеній у понеділок, 27 лютого.

“Ми змушені оголосити, що якщо до 0:00 середи (1 березня 2017 року) блокада не буде знята, то ми введемо зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють в ДНР і ЛНР. Ми припинимо постачати вугілля на Україну. Для поставок вугілля немає ні можливості, ні схеми оплати. Ми будемо перебудовувати всі виробничі процеси та орієнтувати їх на ринок Росії й інших країн. Саме це і було однією з наших перших програмних обіцянок у момент проголошення наших Республік”, – зазначено в заяві (дослівний переклад).

Як відомо, на окупованій території Донбасу продовжують роботу багато промислових підприємств української юрисдикції, що входять до холдингу ДТЕК і “Метінвесту” Ріната Ахметова, корпорації “Індустріальний союз Донбасу” Сергія Тарути тощо.

Читайте також:
Два заводи Ахметова в ОРДЛО через блокаду припиняють роботу

“Блокадники” відкрили перший редут на Маріупольському напрямку

Блокада залізничних шляхів сполученням з ОРДЛО розпочалася 26 січня, її ініціаторами стали люди, які називають себе ветеранами АТО, добробатівцями, громадськими активістами.
Кабінет Міністрів України через перебої з поставками вугілля з 17 лютого ввів надзвичайні заходи в енергетиці.

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” збираються “націоналізувати” підприємства Ахметова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.