Бойовики “ЛНР” збираються “націоналізувати” підприємства Ахметова

Бойовики невизнаних “республік” готові “націоналізувати” підприємства українського олігарха Ріната Ахметова. Про це заявив ватажок терористичної організації “ЛНР” Ігор Плотницкий.

Інтернет-ресурси сепаратистів повідомляють, що так званий “парламент ЛНР” в п’ятницю, 10 лютого, розглянув і прийняв в першому читанні проект про внесення змін до закону “Про податкову систему”.

Згідно із проектом, всі підприємства, що працюють в ОРЛО, але не зареєстровані в “ЛНР”, будуть “націоналізовані” самопроголошеною “Лугнаською народною республікою”.

“Норми цього проекту закону поширюються лише на тих юридичних осіб – нерезидентів, фізичних осіб – підприємців-нерезидентів, які здійснюють свою господарську та підприємницьку діяльність на території республіки. А саме він стосується публічного акціонерного товариства “Алчевський металургійний комбінат”, включаючи ПАТ “Алчевськкокс”, ТОВ ДТЕК “Свердловантрацит”, ТОВ ДТЕК “Ровенькиантрацит”, ПАТ “Краснодонвугілля”, ПрАТ “Аквасервіс”, ПрАТ “Екоенергія”, Вітряний парк Краснодонський, Вітряний парк Лутугинський”, – йдеться в коментарі Плотницького, який перелічує активи Ахметова.

В повідомленні також вказується, що бойовики не будуть миритися із підприємствами, “які не визнають республіку”.

Плотницький заявив, що підприємства мають “перереєструватися” до 31 березня 2017 року, інакше їх “націоналізують”.

“Нерезиденти зобов’язані до 31.03.2017 укласти договір з податковими агентами Луганській Народної Республіки, який передбачає сплату в бюджет республіки податків, зборів та інших обов’язкових платежів”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
У Луганську знищено ватажка “армії ЛНР”. Кивають на українських “карателів”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна