Міськрада Ірпеня скасувала перенесення Лук’янівського СІЗО

 

Ірпінська міська рада ухвалила рішення про скасування містобудівних умов для будівництва СІЗО в смт Коцюбинське, що підпорядковується Ірпеню.
Про це повідомила “Новинарні” місцева активістка, журналістка Наталія Толуб.

Розгляд питання та голосування в міськраді Ірпеня відбулося в четвер, 23 лютого.

Рішення було прийнято 25 голосами, один депутат утримався, зазначає Толуб.

Ідеться про можливість чи неможливість перенесення в Коцюбинське, що під Києвом, Лук’янівського слідчого ізолятора.

Минулого року Мін’юст заявив про потребу перенесення Київського СІЗО №13 (Лук’янівського ) до смт Коцюбинське на місце колонії, яка там наразі функціонує – Ірпінського виправного центру.

Це викликало хвилю обурення та протестів у місцевих мешканців. Депутати Коцюбинської селищної ради за кілька місяців зібрали більш ніж 3000 підписів проти СІЗО, провели чисельні перемовини з народними депутатами, брифінги у Верховній Раді, написали десятки звернень до можновладців.
Зі своєї сторони, Мін’юст надав документ про містобудівні умови для СІЗО в Коцюбинському, що був виданий Ірпінською міською радою ще у 2011 році.

“Ми неодноразово наголошували, що цей документ був дійсний лише до 2012 року. Щоб уникнути спекуляцій та поставити крапку в цій справі, Ірпінська міська рада прийняла відповідне рішення [23 лютого]”, – розповів Богдан Слюсаренко, депутат Ірпінської міської ради від Коцюбинського.

“Без громадських слухань такі важливі питання не вирішуються”, – сказала у свою чергу правозахисниця Орина Бойко.

Такі слухання декілька місяців не могли призначити, змінювалася їхня дата, зрештою домовлено, що 10 березня о 16:00 у будинку культури в Коцюбинському пройдуть громадські слухання з приводу будівництва СІЗО, куди запрошені представники Мін’юсту, ЗМІ та мешканці селища.

Громадські активісти вважають, що перенесення СІЗО до їхнього селища відчутно змінить життя мешканців Коцюбинського – адже під виправною колонією все тихо, а під СІЗО проходять постійні акції протесту, мітинги, пікети тощо.

Читайте також:
ДПтСУ спростувала чутки про втечу засуджених із колонії під Києвом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.