“Свобода”, “азовці” і “Правий сектор” об’єдналися, пройшли маршем і висунули ультиматум у ВР. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Понад 7 тисяч людей взяли участь у маніфестації в центрі Києва, організованій партіями ВО “Свобода”, “Національний корпус” та “Правий сектор”.
Як передає “Новинарня“, про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Він зазначив, що безпеку в центрі столиці забезпечували близько 6 тисяч правоохоронців із Національної поліції та Нацгвардії.

Водночас організатори “Маршу національної гідності” стверджують, що на акцію зібралося 20 тисяч осіб.

Учасники демонстрації пройшли від майдану Незалежності до Верховної Ради та висунули владі “ультиматум”.

Попереду колони йшли лідери трьох партій, які донедавна жорстко конкурували між собою – Олег Тягнибок, Андрій Білецький, Андрій Стемпіцький. Разом із ними – нинішні нардепи від “Свободи”, колишні депутати ВР Степан Хмара, Віктор Шишкін, письменник Василь Шкляр та ін.

На чолі маніфестації несли транспарант “Все тільки починається!”

За повідомленнями “Азов-прес”, біля рогу Інститутської й Банкової, поруч з НБУ, учасники ходи влаштували “передачу президенту Порошенку” символічного квитка до Росії величезного розміру та ще більшої “цукерки” в блискучій обгортці.
Промовець закінчив закликом “Нехай щастить!” – із наголосом на “е”.

Біля Верховної Ради відбувся мітинг, на якому виступили партійні лідери.

Організатори акції заявили, що вимагають від влади виконати вимоги Євромайдану: провести люстрацію, деолігархізацію, припинити корупцію, покарати вбивць Героїв Небесної сотні, припинити торгівлю з окупантами та відмовитися від спроб ввести в Конституцію “особливий статус Донбасу”.

Раніше, в анонсах акції, організатори протиставляли “Марш національної гідності” виступам інших радикальних сил та зазначали, що вони не мають намірів піаритися на роковини розстрілу Майдану 19 лютого, як це робили ініціатори “блокади торгівлі з ОРДЛО”.

Фоторепортаж (усі світлини – “Азов-прес”):

Марш національної гідності _6 Марш національної гідності _0 Марш національної гідності _2 Марш національної гідності _1 Марш національної гідності _4 Марш національної гідності _3 Марш національної гідності _11 Марш національної гідності _12 - Білецький у ВР
<
>

Після цього позафракційний народний депутат Білецький виступив із трибуни ВР та зачитав “ультиматум” від імені учасників “Маршу національної гідності”. В цей час поруч із ним стояли нардепи-“свободівці”.

Лідер партії “Національний корпус” (створеної на базі парамілітарного руху “Азов”) наголосив, що “націоналісти-державники” вимагають від влади розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.

Крім того, Білецький піддав гострій критиці дії влади. “Справа ваших рук – це приватизація і розпродаж країни, це голод українців через тарифи, безробіття і зубожіння, це плазування, капітуляція та здача територій Кремлю”.

“Ми, українські націоналісти, єднаємо зусилля для того, щоби протистояти озброєному окупанту на сході та фінансовому диктату з заходу, але головне – для того, щоб знищити цю владу, яка помилково називається “українською”, – сказав депутат.

“Головне – для того, щоб знищити цю владу, яка помилково називається українська, як державники ми вимагаємо нового політичного курсу, що має спиратися на пріоритет національних інтересів”, – наголосив Білецький.

Він також підкреслив, що має бути створений і ухвалений дієвий механізм імпічменту президента України та відкликання народних депутатів.

“Якщо ви подумаєте не виконати, то у нас вистачить сміливості, повірте, і сил, і рішучості саморозпустити цю Верховну Раду”, – наголосив депутат.

Як передає УНІАН, ці слова супроводжувалися шумом у сесійній залі, зокрема з боку фракцій Блоку Петра Порошенка та “Народного фронту”.
Також депутати закликали Білецького брати участь у роботі ВР, оскільки переважно він майже завжди відсутній на засіданнях.

Маніфестація та акція націоналістів на площі перед Радою пройшли без ексцесів.

Нагадаємо, раніше Білецький планував створити на основі “Азову” партію “з ширшою ідеологією”.

Читайте також:
У Києві пройшли два націоналістичні марші партій-конкурентів. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна