З початку доби на Донбасі є загиблий військовий і поранені, знову в Авдіївці

 

З початку доби п’ятниці, 17 лютого, бойовики здійснили 32 обстріли позицій Збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні станом на 18:00.
На цей час троє українських військових отримали поранення, один загинув. 

“Просто зараз відбувається обстріл Авдіївки. Є принаймні два влучання в житловий сектор. Поранено двох мирних мешканців. Пошкоджено газопровід”, – додали у штабі.

Повідомляється, що за день на Донецькому напрямку противник зі 120-міліметрових мінометів, танка, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї багаторазово обстрілював Авдіївку. Також із гранатометів, великокаліберних кулеметів обстріляляно Новоселівку Другу, Зайцеве, Новолуганське та Піски. По Невельському вогонь вів снайпер.

На Маріупольському напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали Водяне, Талаківку та Широкине. По Гнутовому вогонь вів снайпер.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів та протитанкових ракетних комплексів російські окупанти обстріляли Кримське, а з гранатометів – Новоолександрівку та Катеринівку.

Про поранення двох цивільних осіб в Авдіївці внаслідок обстрілу з боку бойовиків повідомив також начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

“Бойовики почали обстріл міста. Під вогнем стара частина і центр. Вже є влучання в будівлі. Квартал Ювілейний, пожежа в житловому будинку. Отримали поранення два мирних жителі, 1997 року народження та 2002 року народження”, – написав Аброській у “Фейсбуці”.

Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський уточнив: “Один із снарядів влучив у 9-типоверховий будинок. Пошкоджено дві квартири на другому поверсі. Осколками поранено двох підлітків. їх доставлено до лікарні. В лікарні Авдіївки хірург оглянув двох підлітків. На щастя, обійшлось легкими подряпинами і забоями”.

Як відомо, раніше Жебрівський повідомив після влучання снаряду бойовиків 16 лютого один із заселених багатоповерхових будинків в Авдіївці опинився на межі руйнування. 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна