СБУ на Запоріжжі знайшла 40 кг вибухівки, викраденої перед Новим роком

 

Співробітники Служби безпеки України виявили в Запорізькій області кілька ящиків амоніту – вибухівки, що була викрадена кількома днями раніше при транспортуванні.

“27 грудня минулого року, при перевезенні десяти тонн амоніту на одне з підприємств області, де він використовується при проведенні вибухових робіт, зловмисники викрали 40 кілограмів цієї небезпечної вибухової речовини”, – розповіли в прес-центрі СБУ.

Як зазначається, вибухівка була знайдена в одному з приватних гаражів Василівського району.

Амоніт – різновидність промислових вибухових речовин, що містить в собі аміачну селітру та тронітротолуом. Вміст тротилу в амонітових шашках сягає 50 відсотків об’єму, зазначають в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 262 (“викрадення вибухових речовин”) Кримінального кодексу України.

“Наразі проводяться невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та затримання всіх причетних осіб”, – додали в прес-центрі.

Читайте також:
На Житомирщині затримали військового, який торгував боєприпасами та вибухівкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна