У третій день “перемир’я” бойовики гатять із танків та артилерії. ЗСУ відповідають

З початку доби, 26 грудня, бойовики продовжили обстріли позицій ЗС України всупереч домовленостям про всеохопний “режим тиші” з нагоди новорічних свят.

Як повідомляє прес-центру штаб АТО, починаючи з 00:00 до 18:00 на Маріупольському напрямку по Широкиному тричі вогонь вели ворожі танки. Також зафіксовано і обстріли 122-міліметрової артилерії та БМП противника. З мінометів різних калібрів окупанти вели вогонь по Талаківці та Широкиному. З гранатометів, великокаліберних кулеметів стріляли по Широкиному, Мар’їнці, Павлополю та Водяному.

“З метою збереження життя особового складу українські військові змушені були один раз відкрити вогонь у відповідь в районі Широкиного”, – ідеться в зведенні.

На Донецькому напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали Авдіївку, Зайцеве та Луганське.

Загалом відбулося 26 обстрілів.

Про провокації на Луганському напрямку штаб не інформує.

Читайте детально про події 25 грудня на фронті:
“Новорічне перемир’я” зірвано остаточно: десятки обстрілів, б’є артилерія

Генсек ООН привітав перемир’я на Донбасі

24 грудня в АТО стартує “новорічне перемир’я”. Бойовики теж “за”

Нагадаємо, із 00 годин 24 грудня 2016 року на Сході України має встановитися всеохопний режим припинення вогню у зв’язку з новорічними святами, про який було домовлено в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи за участі представників ОРДЛО.

Попереднього разу про “режим тиші” було домовлено з 15 вересня, він протримався деякий час. Тоді було розведено сили й засоби в районах населених пунктів Золоте і Петрівське.
Перед тим були домовленості про “режим тиші” на День знань і перемир’я на Великодні й травневі свята.

24 грудня бойовики рідше вдавалися до обстрілів лише в першій половині дня.

Читайте також:
В зоні АТО встановилася обіцяна тиша. Перед тим наші увійшли в Новолуганське

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна