Журналістів російського телеканалу видворили з території “ДНР”

 

Знімальну групу російського телеканалу “Дождь” видворили за межі самопроголошеної “Донецької народної республіки”. Про це повідомляє РІА “Новости”.

“За порушення закону “ДНР”, що регламентує журналістську діяльність на території республіки, журналістів телеканалу “Дождь” – громадян Росії Полонського Василя Андрійовича та Єрженкова Сергія Борисовича – видворено на територію Російської Федерації”, – заявили в так званому “міністерстві держбезпеки ДНР”.

Як зазначили в “МГБ” терористів, журналісти працювали на території ОРДО без відповідної акредитації міністерства інформації “ДНР”.

Для пояснень за фактом “незаконного журналістської діяльності” їх запросили до будівлі “МДБ”, де вони повинні були продемонструвати зняті відеоматеріали.

“Під час перегляду відеозаписів співробітниками міністерства встановлено, що вони мають необ’єктивний і провокаційний характер. У хибному світлі відображають соціально-економічну та політичну ситуацію в республіці”, – констатували в “МДБ ДНР”.

Як писала “Новинарня“, 25 листопада кореспонденти “Дождя” перестали виходити на зв’язок. Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана представниками так званого “міністерства державної безпеки ДНР”.
Водночас на гарячій лінії “МДБ” тоді заявили, що відомство не здійснювало арештів.

Знімальна група “Дождя” отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в у Службі безпеки України, так і в “міністерстві інформації” сепаратистів, заявили на каналі “Дождь”.
Лінію розмежування журналісти перейшли з території України. На окупованій території вони планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу.

Читайте також:
ЄС закликав “Миротворець” видалити список акредитованих в ОРДЛО. Той тролить

СБУ поновила акредитацію в зоні АТО журналістам “Громадського”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна