ЄС закликав “Миротворець” видалити список акредитованих в ОРДЛО. Той тролить

 

Глава представництва ЄС Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль закликали видалити з сайту “Миротворець” дані журналістів, акредитованих у так званих “ДНР” і “ЛНР”.
Про це йдеться у повідомленні представництва у вівторок.

Томбінський і Вайль заявили про це під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

“По-перше, вони закликали правоохоронні органи України вжити необхідних кроків, щоб гарантувати, що всі особисті дані журналістів, оприлюднені на сайті “Миротворець”, видалені. Також вони закликали їх вжити заходів, щоб цей контент більше не публікувався”, – сказано в повідомленні.

Також Томбінський і Вайль “наполегливо попросили” українську владу надати необхідний захист всім журналістам, які були викриті в цьому списку. Крім того, представники Євросоюзу закликали правоохоронні органи України провести належне розслідування інциденту.

Нагадаємо, інтернет-проект “Миротворець” є близьким до МВС та акумулює персональну інформацію про бойовиків “ДНР” і “ЛНР”. На початку травня сайт опублікував отриманий хакерами список українських та іноземних представників ЗМІ, які мають акредитацію “ДНР”, що містив понад 4000 записів з номерами телефонів і адресами електронної пошти. “Миротворець” звинуватив їх у колаборантстві і співпраці з окупантами.
Цей крок викликав великий резонанс у суспільстві й медійній сфері, а також за кордоном.

Сайт заявив про тиск на нього, оголосив про закриття, але опублікував оновлений список акредитованих, що містить майже 5500 записів.

Сьогодні “Миротворець” опублікував новий список іноземних журналістів, які співпрацюють з Росією як країною-агресором.
У переліку – 293 людини з номерами телефонів і їх поштою, зокрема чотири українських журналісти.

При цьому список, оприлюднений “Миротворцем” 24 травня, відповідає переліку шеф-кореспондентів іноземних ЗМІ, акредитованих при МЗС Росії станом на квітень 2016 року, який можна знайти на офіційному сайті відомства.

Читайте також:
“Реальний удар по іміджу України”.
Реакція журналістів на публікацію списку акредитованих в “ДНР”

“Журналістика передбачає опис двох правдивих, хай і суперечливих позицій,
а не правди і відвертої брехні”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна