У Москві фаєром спалили прапор України на культурному центрі. МЗС протестує

 

Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест російській стороні та висловило обурення фактом підпалу Державного Прапора України, який було скоєно 22 листопада під час нападу на приміщення Національного культурного центру України в Москві групою радикально налаштованих молодиків. Про це йдеться у повідомленні МЗС України.

“Про спланований і санкціонований характер подібних акцій свідчить систематичність їх проведення під стінами українського закладу ув самому центрі Москви, а також відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів. Зазначені події навколо української установи розцінюються в Україні як відверта провокація, метою якої є розпалювання міжнаціональної ворожнечі та штучне нав’язування російському суспільству антиукраїнської агресії”, – йдеться в заяві Михайлівської площі.

У Міністерстві закордонних справ наголосили на вимозі невідкладно розслідувати злочин та закликали до публічності судового вироку усім причетним до його скоєння.

Раніше повідомлень про напад невідомих на культурний центр в РФ не було, однак у мережі з’явилося відео нападу та спалення українського прапора, що висить на стіні Національного культурного центру України в Москві.

Нападники застосували шумові гранати, фаєри та залишили шовіністичні написи на стіні установи (“Харьков – русский город”).

Як відомо, Національний культурний центр України у Москві зазнавав неодноразових нападів з боку радикально налаштованих осіб та утисків з боку російської влади.

28 жовтня 2015 року за підозрою у розповсюдженні екстремістської літератури було затримано директорку Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну. Суд помістив її під домашній арешт. За версією слідства, директор бібліотеки з 2011 по 2015 рік займалася розповсюдженням “екстремістських книг”.
Їй висунули обвинувачення за пунктом “б” ч.2 ст.282 Кримінального кодексу (розпалювання ненависті або ворожнечі з використанням свого службового становища), а також у розтраті грошей, виділених на оплату юридичних послуг для бібліотеки.  Свою провину Шаріна не визнає.

Читайте також:
В українському центрі у Москві радикали з “Єдиної Росії” зірвали захід. МЗС відреагувало

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна