Начальник Патрульної поліції: Реформа успішно рухається вперед

 

Реформа поліції в Україні триває, набирає обертів та успішно рухається вперед. Як повідомляє “Новинарня“, про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” заявив начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції України Євген Жуков.

“Ми розвиваємося, не дивлячись на те, що багато хто ставить палиці в колеса і намагаються розхитати зсередини сам процес і посіяти паніку”, – зазначив він.

На доказ своїх слів Жуков навів кілька позитивних тенденцій з моменту запуску Патрульної поліції.

“За цей час покинули ряди співробітників за власним бажанням, а також були звільнені за брудні вчинки (алкоголь, наркотики, хуліганство і т. д.) або з дисципліни, загалом, близько 580 осіб. Із 13 тисяч співробітників. Як на мене, це дуже мало, з точки зору стратегії розвитку й природного відбору. Отже, можна зробити висновок, що величезний відсоток людей, які прийшли до нас із суспільства – з нашого українського суспільства, за власним бажанням – це нормальні, адекватні й гідні люди, які весь час навчаються і займаються удосконаленням, крім важкої праці”, – написав полковник поліції Жуков.

Він підкреслив, що в Патрульній поліції зараз немає систематичної корупції.

“Ніхто з 12 з половиною тисяч співробітників Патрульної поліції не бере грошей (собі; принести начальнику; вирішити питання; треш-мнеш; заправити транспорт; заплатити за посаду або заплатити за звання; заплатити за відпустку або за вихідний), на відміну від інших держструктур із різними завданнями і повноваженнями побільше. 8 (вісім) фактів отримання хабара співробітником Патрульної поліції (будь-то патрульний, будь-то співробітник апарату) – і всі вони були затримані співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції з усіма витікаючими наслідками”, – заявив начальник.

За його словами Жукова, на даному етапі запущено 28 управлінь нової патрульної поліції (це 32 міста), вони працюють “у нормальному режимі і в повному вертикальному підпорядкуванні Департаменту патрульної поліції, із нормальною, здоровою взаємодією із територіальними ГУ НП.

Таким чином Жуков прокоментував ініціативи деяких керівників НПУ щодо перепідпорядкування нині самостійної патрульної поліції управлінням Нацполіції.

“Заробітна плата, паливно-мастильні матеріали та ремонт машин забезпечуються вчасно”, – додав він.

При цьому, каже начальник ПП, розглядається введення у структурі Патрульної поліції цивільних посад для людей з інвалідністю, яка була отримана у зоні бойових дій.

При цьому Жуков не заперечив, що є деякі проблеми з формою, биттям машин, невчасним приїздом на виклик, нестачею працівників, помилками при спілкуванні з громадянами, певною некомпетентністю співробітників. Однак, за його словами, “це процес, а без помилок не буває”.

Читайте також:
У патрульній поліції Україна працює понад тисячу учасників бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна