Ексректору Таврійського університету оголосили підозру в розтраті понад 800 тис грн

Ексректора Таврійського національного університету підозрюють у розтраті 842 тисячі гривень у період з 2017 до 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Києва у вівторок, 23 квітня.

За даними ЗМІ та з відкритих джерел, йдеться, ймовірно, про Володимира Казаріна. 

Згідно з повідомленням поліції, фігурант на базі університету створив три навчально-наукові інститути. Їхнім директорам виплачувалася заробітна плата, при тому, що освітня діяльність та наукові дослідження в інститутах не проводилися.

Крім того, чотирьом призначеним посадовим особам – секретареві юридичного відділу, літературному редактору, провідному спеціалісту та адміністратору системи обчислювального центру – систематично виплачувалася заробітна плата за відсутності останніх на роботі.

Чиновнику повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Таврійський національний університет раніше розміщувався у Сімферополі. У 2014 році вуз разом із багатьма викладачами та студентами переїхав до Києва.

“Крим.Реалії” нагадує, що 31 грудня 2015 року вийшов наказ Міносвіти та науки України №1421 «Про організацію освітнього процесу в Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського». Ректором ТНУ став професор Володимир Казарін.

Читайте також:
Сьогодні в Києві відновлює роботу Таврійський національний університет ім. Вернадського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.