Сьогодні в Києві відновлює роботу Таврійський національний університет ім. Вернадського

 

Міністерство освіти і науки заявляє про відновлення роботи в Києві Таврійського національного університету імені В. Вернадського 26 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОН.

Повідомляється, що проект постанови про приєднання до Університету Академії муніципального управління, навчальна база якої зможе задовольнити потреби обох ВНЗ, наразі проходить погодження профільних міністерств. Мінфін та Мінекономрозвитку вже погодили, зараз документ передано в установленому порядку до Мін’юсту.

Постановою передбачено, що Університет є правонаступником усього майна, прав та обов’язків Академії муніципального управління, в тому числі навчального фонду і гуртожитків.

Оскільки процес зарахування студентів Університету тривав до 20 вересня, Міністерство освіти і науки сподівається, що найближчим часом ректорат ТНУ надасть свої розрахунки щодо штатного розпису відповідно до наявного контингенту студентів, які навчатимуться в Університеті.

26 вересня в Міністерстві освіти і науки відбудеться урочисте посвячення студентів-першокурсників Таврійського національного університету, а вже 27 вересня розпочнуться заняття в лекційних аудиторіях.

До окупації Криму Росією Таврійський нацуніверситет імені В. І. Вернадського розташовувався в Сімферополі. У складі університету налічувалося 16 факультетів, які вели підготовку студентів за 35 спеціальностями.

Адреса Академії муніципального управління – Київ, вул. Івана Кудрі, 33 (Печерськ).

Читайте також:
Діти загиблих учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна