Геращенко вимагає від уряду захистити кордон України від “лабухів”. Гройсман каже – без проблем

 

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час “години уряду” в парламенті в п’ятницю, 4 листопада, звернулася з питанням щодо захисту кордонів та територіальної цілісності України до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, МЗС, МВС та Держприкордонслужби.

“Чи можна допускати на українську територію тих “шансоньєрів” і “лабухів” з Російської Федерації, які до того збирали зали в окупованому Криму? Ми підготували відповідний запит до прикордонної служби, до СБУ, як ці люди, які незаконно відвідали Крим, можуть в’їжджати в Київ і намагатися виступати тут в Палаці “Україна”, – звернулася до уряду Геращенко, інформує “Новинарня“.

Вона повідомила, що надіслала запит також щодо тих “персонажів” – громадян інших держав, які дозволили брати собі участь як “спостерігачі” у так званих “праймеріз” на окупованих територіях.

Від Держприкордонсужби Ірина Геращенко отримала відповідь, яка її обурила. У документі, який процитувала віце-спікер, сказано, що у зв’язку з тим, що пані Геращенко та інші депутати не вказали дати народження цих “лабухів” або тих людей, які незаконно порушили кордон України в участі в цих “праймеріз”, і у зв’язку з тим, що їхні імена не вказано латинкою, ДПСУ не перевірятиме цих людей у базі даних.

“У нас Україна – це вже прохідний двір якийсь? Ми вже не можемо захистити її, створити в уряді відповідну структуру, яка буде дуже чітко моніторити, хто порушував кордони України, відвідував окупований Крим?” – звернулася Геращенко до урядовців.

Також вона пригадала випадок, коли відомий російський пропагандист Грем Філіпс – громадянин Великої Британії – порушив кордон та знущався над українським полоненим Володимиром Жемчуговим під час його обміну. Проти нього досі не порушена кримінальна справа, констатувала Ірина Геращенко, яка є уповноваженим президента України з питань врегулювання на Донбасі.

Представниця МЗС відповіла, що у випадку з відповідю на запит щодо порушників порядку в’їзду на територію України мало місце, ймовірно, бюрократичне недопрацювання, і питання буде вирішуватися на рівні міністерства.

У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вирішить це питання “без проблем”.

Питання захисту кордонів – без проблем! Ми можемо цей список (осіб, яким заборонено в’їзд в Україну – “Н”) ще раз актуалізувати. Я, якщо чесно, не дуже відслідковую новини естради. Але якщо питання про такі проблеми – без проблем”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада не підтримала законопроект Миколи Княжицького про медійну продукцію, який передбачав підписання російськими гастролерами в Україні певних політичних зобов’язань, у зв’язку з цим у парламенті спалахнув скандал. Низка депутатів звинуватила Ірину Геращенко в підтримці російського шоу-бізнесу.

У відповідь Геращенко заявила, що це питання можна вирішити “не в дикунський спосіб”, а зверненнями до СБУ і ДПСУ.
Наразі це звернення не отримало належного відгуку.

Читайте також:
Геращенко придумала, як не пустити в Україну російських “лабухів” і без дурних законів

СБУ заборонила в’їзд в Україну Наташі Корольовій. ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна