Геращенко придумала, як не пустити в Україну російських “лабухів” і без дурних законів

 

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко готує звернення до Служби безпеки України і Державної прикордонної служби щодо заборони на гастролі в Україні артистів, які порушили українське законодавство при в’їзді в окупований Крим (фактично – в’їжджали на півострів з території Росії). Про це вона написала на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Чи повинні ми більш жорстко захищати наш простір від російських лабухів? Так, звичайно!.. Чи мають право в Києві виступати представники російської попси, що незаконно перетнули кордони України і лабали шансон чи нявкали свої пісеньки в окупованому Криму? Ні! І це ПОВНА відповідальність СБУ й інших силових структур. Всі ці люди, на моє глибоке переконання, мають потрапляти автоматично до санкційного списку із забороною в’їзду до України. Я готую відповідний запит до СБУ”, – повідомила перший віце-спікер ВР.

“Тут пишуть, що якісь співачки (…) збираються співати в палаці ” Україна”. Як на мене, їм мають вручити відразу в “Борисполі” відповідне повідомлення про порушення законів України. І це мають робити відповідні силові органи. І я готую зараз такі звернення до СБУ, прикордонної служби та інших структур. Це їх спільна задача – відслідковувати всіх, хто незаконно порушив кордони України і всучати повістки: починаючи від всяких істот філіпсів і закінчуючи філіпами, що приїжджають сюди заробітчанствувати”, – додала Геращенко.

Вона нагадала, що українське законодавство встановлює юридичну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону України і визначається Кодексом про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом.

“А це – або штраф від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів. А відповідно до частини 1 статті 204-1 КУпАП, перетин кордону без дозволу відповідних органів влади тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб”, – нагадала Ірина Геращенко.

“Окремо вищезгадані кодекси визначають відповідальність за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Це – накладення штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів або адміністративний арешт на строк до 15 діб (стаття 204-2 КУпАП).

Водночас, порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, – караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”, – зазначила Геращенко.

У своєму дописі вона згадала про конфлікт навколо обговорення цього тижня у Верховній Раді “закону Княжицького”, коли більшість парламенту відмовилася підтримати заборону гастролювати в Україні російським артистам, які відмовилися підписати спеціально розроблену Кабміном форму заяви про засудження військової агресії Кремля.
Тоді багато депутатів і коментаторів у соцмережах розкритикували Геращенко за спротив ухваленню цього закону.

“От і мають наші ВІДПОВІДНІ органи в “Борисполі” чи на сцені палацу ” Украіна” вручити повістку цим лабухам. І це ЦИВІЛІЗОВАНИЙ, а не дикунський спосіб – повісткою, а не розпискою нагадати, що Крим наш”, – написала Ірина Геращенко.

“Тому прошу всіх, хто відслідковує кримських гастролерів, перекиньте мені пліз інформацію й афіші про них – щоб звернутися до СБУ і прикордонної служби”, – звернулася Геращенко до інтернет-аудиторії.

“І закликаю нашу активну громадськість вимагати виконання законів України від відповідних служб, а не підтримувати законопроекти, за тексти яких реально соромно. Давайте разом проконтролюємо вручення повісток гастролерам. Це краще, ніж нікчемні різписки”, – констатувала вона.

“Коли ВР не підтримує непрофесійно і неякісно написаний закон, то це треба тільки вітати, а не шукати зраду. Дякую всім, хто підтримав здоровий глузд. І маємо разом думати, як фахово і професійно, жорстко і цивілізовано, але без популістської тріскотні, захистити наш інформаційний і гуманітарний простір”, – закінчила заступниця голови ВР.

Читайте також:
Лещенко назвав Княжицького агентом Кремля через просування закону
про медійну продукцію. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна