Президент в останній день звільнив одіозну суддю Царевич

 

Президент Петро Порошенко своїм указом звільнив суддю Печерського райсуду Києва Оксану Царевич. Про це повідомив речник президента Святослав Цеголко у “Фейсбуці” в четвер, 29 вересня.

“Очікуване рішення. Президент звільнив суддю Царевич, яка переслідувала автомайданівців. Відповідний указ після надходження документів з ВРЮ було підписано сьогодні”, – написав Цеголко.

Як зазначається на сайті президента, Царевич звільнена у зв’язку із порушенням присяги.

Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відкриту стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич, 15 вересня прийняла рішення про внесення подання президентові про звільнення з посади цієї судді.

 Зокрема, у поданні зазначається, що дії судді Царевич при розгляді десяти справ щодо водіїв – учасників акцій протестів в період з листопада 2013 року носять упереджений характер.
Сутність таких дій доводить порушення суддею  засад правосуддя, зокрема верховенства права, незабезпечення права на справедливий суд, неповагу до прав і свобод людини.

Вища рада юстиції вважає, що зазначені обставини свідчать про недотримання суддею Царевич присяги судді, яка зобов’язує суддю об’єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно та справедливо здійснювати правосуддя, підкоряючись лише закону та керуючись принципом верховенства права, чесно і сумлінно виконувати обов’язки судді.

Нагадаємо, двічі цього літа Царевич не приходила на засідання ВРЮ нібито через хворобу. 29 червня – останній день, коли суддів можна звільняти перед набуттям чинності реформою судоустрою.

Раніше сьогодні рішення про звільнення двох десятків “суддів Майдану” ухвалила Верховна Рада України.

Читайте також:
ВРЮ внесла подання на звільнення “судді Євромайдану” Волокітіної.
На черзі – Царевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна