Вища рада юстиції таки звільнила одіозну “суддю Майдану” Царевич

 

Вища рада юстиції на засіданні 15 вересня схвалила звільнення за порушення присяги судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав адвокат “Автомайдану” Роман Маселко, який брав участь у засіданні.

За його словами, 13 членів комісії проголосували “за” звільнення, два – “проти”.

“Тепер слово за президентом”, – додав Маселко, маючи на увазі заключне рішення глави держави за фактом висновку ВРЮ.

Роман Маселко розповів, що справу Царевич на Вищій раді юстиції розглядали п’ять годин без перерви.

Оксана Царевич “надала 500 сторінок пояснень і привела в якості свідка колишнього прокурора, який подавав на неї заяву у ТСК. На жаль, ВРЮ відмовилась заслухати цього цікавого свідка”, – констатував адвокат.

Як відомо, в час Євромайдану суддя Печерського райсуду Оксана Царевич прийняла рішення про позбавлення водійських прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у поїздці Автомайдану до резиденції тодішнього президента Віктора Януковича “Межигіря”. Царевич брала до уваги фіктивні протоколи співробітників ДАІ про те, що “автомайданівці” нібито не зупинилися на вимогу правоохоронців.

Наприкінці березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала розгляд справи Царевич про рекомендацію призначення її суддею безстроково до того моменту, поки суд не винесе вирок по її справі щодо переслідування “Автомайдану”.

Протягом літа суддя Оксана Царевич всіляко відтягувала остаточне рішення про її відповідальність. До порядку денного Вищої ради юстиції питання Царевич було включено двічі – 21 липня та 4 серпня 2016 року, і в обох випадках розгляд відкладався формально через хворобу судді.

Натомість сьогодні, як повідомив Роман Маселко, ВРЮ відклала розгляд справи судді Кицюка “через його хворобу”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше 15 вересня ВРЮ відмовилася звільняти суддю Ліщука, який арештував побитого євромайданівця Гавриліва.

Читайте також:
Проти скандальної судді Отрош “увімкнули” люстрацію. Царевич “захворіла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна