ВРЮ внесла подання на звільнення “судді Євромайдану” Волокітіної. На черзі – Царевич

 

Вища рада юстиції на засіданні 20 липня ухвалила звільнити за порушення присяги суддю Шевченківського районного суду Києва Наталію Волокітіну, яка виносила рішення проти активістів Євромайдану.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВРЮ в мережі “Фейсбук”.

“На засіданні 20 липня Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання про звільнення за порушення присяги судді Шевченківського районного суду міста Києва Волокітіної Наталії Борисівни. Рішення прийнято за результатом розгляду дисциплінарної справи, відкритої за заявою заступника генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.
Рішення прийнято одноголосно”, – ідеться в повідомленні.

У свою чергу адвокат Євромайдану Богдан Маселко повідомив, що завтра, 21 липня, “ВРЮ буде вирішувати, чи звільняти усім відому суддю Печерського суду Царевич”.

“Незважаючи на те, що її кримінальна справа вже передана до суду і вона (Оксана Царевич, яка виносила неправосудні вироки євромайданівцям) періодично сидить на лаві підсудних, досі не звільнена, отримує зарплату і користується усіма гарантіями судді. Сподіваюсь, ВРЮ поставить крапку у цьому питанні”, – написав Маселко в соцмережі.

Початок розгляду справи Царевич  у Вищій раді юстиції – о 10 год. за адресою вул. Студентська, 12-а.

За повідомленням прес-служби, 20 липня Вища рада юстиції розглянула 99 заяв суддів про звільнення з посад за загальними обставинами. Прийнято рішення внести подання про звільнення з посад у відставку стосовно 92 суддів, за власним бажанням – стосовно 4 суддів.

Читайте також:
Адвокат Автомайдану виступив проти ВРЮ, яка зберегла на посаді одіозну суддю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна