Муженко – Хугу: Для відведення військ потрібне стале припинення вогню, якого немає

 

Українські військові в Донецькій і Луганській областях, на відміну від противника, суворо дотримуються режиму припинення вогню. Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко під час зустрічі в суботу, 24 вересня, з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом у Києві.

“Українські Збройні сили вітають будь-які політичні зусилля, які спрямовані на справжнє врегулювання конфлікту на Сході України та на відведення з Донбасу російських окупаційних військ. Разом з цим, відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування є можливим лише за умови сталого припинення вогню”, – цитує генерала армії Муженка сайт Міноборони.

“Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника ми маємо обстріли із мінометів та стрілецької зброї та збройні провокації за участю ДРГ”, — наголосив начальник Генштабу.

За повідомленням МОУ, на робочій зустрічі Хуга й Муженка було обговорено поточну ситуацію в районах проведення антитерористичної операції на Сході України, а також шляхи імплементації домовленостей щодо розведення сторін та відведення важкого озброєння, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи під час зустрічі у Мінську 21 вересня.

Прес-служба ОБСЄ повідомляє, що Александр Хуг 25-28 вересня відвідає Донецьку та Луганську області, зустрінеться зі спостерігачами СММ ОБСЄ, проведе зустрічі з представниками Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та представниками інших зацікавлених організацій.
Також Хуг має намір зустрітися з керівництвом сепаратистів і бойовиків у Донецьку й Луганську для обговорення питань надання спостерігачам СММ ОБСЄ свободи пересування.
В ході візиту Хуг відвідає три зони на лінії розмежування – Золоте, Станицю Луганську, Петровське, звідки заплановано здійснити відведення військ.

Нагадаємо, 23 вересня штаб АТО нарахував 28 обстрілів з боку бойовиків. Унаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець ЗС України, шестеро зазнали поранень.

Читайте також:
Розведення сил на Донбасі починається 22 вересня . Крім ОБСЄ, спостерігатиме СЦКК, – Марчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна