Нова доба “перемир’я”: в зоні АТО загинув один український воїн, шестеро поранені

 

За минулу добу, 23 вересня, в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовий, ще шестеро були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він нагадав дані штабу АТО, згідно з якими, всупереч оголошеному “режиму тиші”, кількість обстрілів українських позицій з боку бойовиків наблизилася до 30.

У більшості випадків вогонь вівся із легких озброєнь, однак на окремих напрямках поряд зі стрілецькою зброєю обстріли здійснюються зі 82- та 120-мм мінометів, що заборонено Мінськими угодами, зазначив полковник Мотузяник.

Згідно з даними української розвідки, при цьому до району н.п. Ясинувата переміщено підрозділи 604-го Центру спеціального призначення “Витязь” (Балашиха, Московська обл.) Федеральної служби військ Національної гвардії Росії.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських систем та 122-мм реактивних систем залпового вогню “Град” у районах н.п. Горлівка, Макіївка, Донецьк та Кремінець.

Читайте також:
Рахманін: 2017-й буде вельми кепським. Залишаться ті, що подужають

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна