Корабель ДПСУ, попри авіацію й флот РФ, зібрав докази діяльності Росії на анексованих газових платформах. ВІДЕО

 

Державна прикордонна служба України зібрала доказову базу щодо фактів незаконної економічної діяльності Російської Федерації в районах платформ Голіцинського і Одеського газових родовищ, незаконно анексованих Росією. Відповідні фото й відео опубліковано на сайті ДПСУ.

“Під час моніторингу надводної обстановки Державною прикордонною службою в черговий раз були зібрані докази фактів агресії, захоплення об’єктів та майна і незаконної промислової діяльності Російської Федерації у виключній (морській) економічній зоні України”, – зазначили в ДПСУ.

Напередодні прес-служба відомства повідомляла, що ситуацію на чорноморських родовищах документував корабель морської охорони ДПСУ “Поділля”. При цьому українському судну активно перешкоджала держава-агресор.

“Під час переходу КрМО «Поділля» через Каркінітську затоку та в подальшому з наближенням до Голіцинського і Одеського газових родовищ, бойові кораблі та літак ЗС РФ в порушення загальновизнаних принципів, норм та правил міжнародного права здійснювали небезпечні маневри чим перешкоджали законним діям прикордонного корабля.

Так, бомбардувальник ЗС РФ Су-24 на небезпечній висоті декілька разів здійснював обліт корабля «Поділля».

В районах незаконної діяльності анексованих РФ бурових платформ СКР «Сметливый» із наведеною на прикордонний корабель артилерійською установкою та СРЗК «Приазовье» ЧФ РФ здійснювали небезпечні маневрування, створюючи таким чином передумови до навігаційних подій.

Незважаючи на явно провокативні дії ЗС РФ екіпаж КрМО «Поділля» діяв рішуче і виконав визначені завдання у виключній (морській) економічній зоні України”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

На “Поділлі” перебували представники НАК “Нафтогаз України”, ПАТ “ДАТ Чорноморнафтогаз”, ДП “Науканафтогаз”, Державної екологічної інспекції, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

За фактом агресивних дій російської сторони у відкритому морі відносно корабля “Поділля” адміністрація ДПСУ доповіла керівництву держави і поінформувала Міноборони, Генштаб, МЗС та зацікавлені правоохоронні органи.

Читайте також:
Суд Севастополя несподівано повернув українській фірмі нафтобазу на окупованій території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна