За добу в АТО двоє загиблих, четверо поранених. Втрати ворога більші

 

За минулу добу, 11 липня, внаслідок бойових дій на сході України двоє українських військових загинули, четверо були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За даними Головного управління розвідки МОУ, у складі незаконних збройних формувань загинуло четверо та поранено троє бойовиків (зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ”.
Крім того, до спеціального відділення обласної клінічної лікарні ім. Калініна в Донецьку доставлено семеро важкопоранених російських військовослужбовців для підготовки до подальшого транспортування у військовий шпиталь міста Ростов на Дону (РФ).

Як повідомив прес-центр штабу АТО, за минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України. Зокрема, 23 рази на Донецькому, 25 — на Маріупольському та 8 — на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку під вогонь із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів потрапили українські опорні пункти в Авдіївці, Дачі та Майорську. 82-мм міномети ворог застосував по наших позиціях поблизу шахти Бутівка, Авдіївки і Зайцевого.

“На Маріупольському напрямку найгарячіше було під Широкиним. Тут російські окупанти застосували 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також, з мінометів 82-мм калібру ворог стріляв по Красногорівці, Павлополю та Славному”, – зазначено у зведенні.

Окрім мінометів, на Донеччині окупанти вели вогонь по наших військах із зенітних установок, бронетехніки та стрілецької зброї.

На Луганщині противник бив зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів по українських захисниках в Новоолександрівці, а протитанкові керовані ракети та гранатомети використав у Попасній.

Також 11 липня зафіксовано задіяння бойовиками для розвідки позицій сил АТО семи безпілотних літальних апаратів на Слов’янському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

За повідомленням ГУР МОУ, противник не припиняє спроб дискредитувати сили АТО, у т.ч. шляхом провокування українських підрозділів на відкриття вогню у відповідь під час перебування на передньому краї представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

“Володіючи достовірною інформацією про переміщення співробітників Місії, за 40-60 хвилин до їх приїзду противником здійснюються провокаційні обстріли наших позицій, щоб викликати вогонь у відповідь”, – зазначають у розвідці.

Читайте також:
У Горлівці заблокували спостерігачів ОБСЄ.
Штаб АТО заявляє, що бойовики обстрілюють власні міста

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна