У Харкові суд дав 6 років в’язниці чоловікові, який у 2014-му побив майданівця

38-річного харків’янина засуджено до 6 років позбавлення волі за побиття активіста Революції Гідності навесні 2014 року.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, такий вирок виніс Дзержинський районний суд м. Харкова.

Судовим слідством встановлено, що 13 квітня 2014 року під час масових заворушень засуджений побив активіста, який на одязі носив українські державні символи.

Бійка сталася на сходах станції метро “Університет”.

Злочинець двічі вдарив потерпілого ногою. Потім ще кілька разів ударив євромайданівця по спині дерев’яною палицею, яку приніс з собою.
Зупинили зловмисника представники Червоного хреста, які прибули на місце події для надання потерпілим медичної допомоги.

“Під час судового розслідування обвинувачуваний свою вину не визнавав. Проте всі докази свідчили про протилежне. Крім того, у судовому засіданні переглянуто відеозаписи з місця події, на яких зафіксовані протиправні дії чоловіка”, – розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб.

Відтак суд визнав чоловіка винним “в активній участі у масових заворушеннях, спрямованих на вчинення насильства із застосуванням предмету, що заздалегідь був заготовлений як зброя” (ч. 1 ст. 294 КК України).

Засуджений має право оскаржити рішення суду.

Читайте також:
На Харківщині СБУ затримала диверсанта, який закладав вибухівку під залізницю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна