На Харківщині СБУ затримала диверсанта, який закладав вибухівку під залізницю

 

На Харківщині співробітники Служби безпеки України затримали диверсанта терористичної організації “ДНР”, коли він закладав вибухівку під залізничні колії, якими регулярно перевозиться військова техніка Збройних сил України.
Про операцію на залізничній станції Ізюм повідомляє прес-центр СБУ.

Місцевого мешканця у січні 2016 року завербували представники так званого “міністерства держбезпеки ДНР”. За винагороду у 15 тисяч доларів США він погодився підірвати під’їзні шляхив Ізюмі.

Співробітники спецслужби затримали диверсанта після закладання під колії двох вибухових пристроїв. Для їх виготовлення були використані великокаліберний артилерійський снаряд та два кілограми пластиду.

За оперативною інформацією, наступним об’єктом для здійснення диверсійного акту терористи обрали одну з гідротехнічних споруд Харківщини.

Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України – “диверсія” (карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших спільників терористів у Харківській області, зазначають в СБУ.

Читайте також:
Помічникові терористів, які підірвали СБУ в Одесі, суд дав 4,5 років тюрми

СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна