СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

 

Співробітники Служби безпеки України на Луганщині затримали двох диверсантів, які підірвали стратегічний міст через річку Сіверський Донець, що з’єднував Сєверодонецьк та Лисичанськ.

Ідеться про диверсію майже дворічної давнини. Під час відступу у травні 2014 року диверсійна група терористичного угруповання “Призрак” зруйнувала автотранспортний міст, щоб зупинити сили АТО.
Співробітники української спецслужби встановили особи бойовиків, які після його підриву залишилися на тимчасово окупованій території.

Як повідомляє прес-центр СБУ, в лютому цього року диверсанти повернулися на територію Луганщини, що контролюється українською владою, для здійснення нових терактів. У результаті спецоперації правоохоронці затримали їх за двома різними адресами в Лисичанську.

Під час обшуків співробітники СБ України вилучили в зловмисників саморобний вибуховий пристрій, гранату із запалом, 60 набоїв різного калібру та альпіністське спорядження.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України (“диверсія”, карається позбавленням волі на строк, 8 від восьми до 15 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення конкретних об’єктів, на яких диверсанти збиралися здійснити теракти.

Читайте також:
На Харківщині СБУ затримала диверсанта, який намагався підірвати поїзд із 500 пасажирами

Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна