ОБСЄ вважає, що на Донбасі не готові прийняти допомогу місії

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) уважає обстріл двох своїх безпілотників прямою атакою на мандат місії. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

“Сторони повинні дозволити нам виконувати свою роботу. Але це не завжди так… У цьому аспекті я думаю про останній обстріл наших двох безпілотників великої дальності. Окрім фінансового збитку, це є прямою атакою на мандат ОБСЄ”, – сказав він.

Хуг уважає, що сторони ще не готові прийняти допомогу місії ОБСЄ.

З його слів, три чверті порушень режиму припинення вогню в зоні АТО припадають на Авдіївку, Ясинувату та Донецький аеропорт.

Водночас, на інших ділянках контактної лінії ситуація краща, але все ще не нормальна.

Зокрема, в неділю в підконтрольному уряду України Первомайську спостерігачі бачили воронки від снарядів 120-мм мінометів, одна з яких була всього за 4 м від дитячого садочку та дитячого майданчику. На щастя, дітей там не було, але загинув робітник, який працював неподалік.

У той же день у Докучаєвську, який контролюється донецькими бойовиками, спостерігачі бачили дерево на дитячому майданчику, яке було розрізане пополам снарядом.

Хуг закликав сторони подумати про дітей і утриматися від таких обстрілів.

Загалом, за його словами, ситуація в зоні АТО продовжує погіршуватися.

Читайте також:
ОБСЄ в Україні скаржиться на брак фінансування, хоча розширює свою діяльність

Клімкін розкрив план контролю ОБСЄ держкордону на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна