Уже скоро США розмістять в Східній Європі танкову бригаду

 

Армія США розмістить у Європі танкову бригаду на постійну ротацію вже на початку лютого 2017 року. Про це в інтерв’ю Hromadske.ua повідомив Бен Ходжес, командувач сухопутних військ США у Європі.

Він зазначив, що близько 4 тисячі військових будуть розміщені в Польщі, Балтійських країнах, Румунії та Болгарії.

Ходжес також сказав, що американська армія зараз сфокусована на тому, щоб бути готовими підтримати партнерів та друзів альянсу, продемонструвати готовність виконувати свої зобов’язання.

“Росія хотіла б зруйнувати єдність ЄС, єдність НАТО, створити слабкість та розділення, і, я думаю, вони продовжать це робити. Вони хочуть, щоб до них ставились як до супер сили. Росія має діяти як суперсила – бути відповідальною та шукати спосіб знизити напругу в регіоні”, – говорить командувач.

Раніше глава військового комітету НАТО, чеський генерал Петер Павел заявив, що нарощування сил альянсу на його східному фланзі є прямою відповіддю на російські військові дії в Грузії, Україні та в Сирії.

Читайте також:
Пентагон замінив Брідлава на чолі ЗС США й НАТО у Європі

Новий бюджет США: витрати на оборону Європи від російської агресії зросли в 4 рази

У США випробовують надпотужну електромагнітну гармату “для Росії”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна