Пентагон замінив Брідлава на чолі ЗС США й НАТО у Європі

 

Сьогодні, 3 травня, в місті Штутгарт (Німеччина) відбулася церемонія передачі повноважень командувача Європейського командування збройних сил США. Як повідомляє US EUCOM у “Твіттері”, цю посаду обійняв генерал Кертіс Скапаротті.

“Вітаємо і ласкаво просимо на борт генерала Кертіса Скапаротті, нового командувача Європейського командування”, – йдеться в повідомленні.

З цією подією Скапаротті привітав попередній командувач Європейського командування ЗС США Філіп Брідлав.

Одночасно Скапаротті замість Брідлава очолить також Верховне командування Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі.

Досі чотиризірковий генерал Кертіс “Майк” Скапаротті командував контингентом США в збройній Південній Кореї (з 2013 року).
Скапаротті почав військову кар’єру в 1978 році. Командував десантним батальйоном під час операцій у Руанді, Боснії, Ліберії. У 2003-2004 роках служив в Іраку на посаді заступника командира дивізії. Пізніше обіймав пост начальника оперативного відділу Центрального командування США і наглядав за всіма операціями Центкому США, включаючи дії в Іраку й Афганістані. У 2008 році очолив 82-гу десантну дивізію.

Читайте також:
НАТО перекидає в Східну Європу танкову бригаду, бо Росія стала агресивною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна