НАТО перекидає в Східну Європу танкову бригаду, бо Росія стала агресивною

 

У відповідь на дії Росії НАТО переходить у Східній Європі від політики “безпеки” до “відлякування”. Про це заявив у Ризі головнокомандувач об’єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Так генерал охарактеризував наміри Пентагона з початку 2017 року розмістити на території східноєвропейських країн-партнерів по НАТО танкову бригаду.

Особовий склад бригади налічуватиме 4200 військовослужбовців. За словами Брідлава, причиною такого кроку стали дії Росії, яка “знову зміцніла та стала агресивною”.

“Упродовж останніх двох років ми спостерігали, як Росія шукала шляхи розширення власного впливу”, – цитує Філіпа Брідлава агенція Reuters.

Відомо, що американська танкова бригада дислокуватиметься почергово в східноєвропейських країнах-членах Північноатлантичного альянсу.
Керівники оборонних відомств Латвії та Литви привітали таке рішення.

Читайте також:
Мудрий Горбулін: Гібридна війна лише починається

Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Комісія Україна-НАТО: ЗСУ стоять на порозі сумісності
з підрозділами країн-членів Альянсу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна