“Бери й наступай”. Розвідка доносить про масове дезертирство в арміях “ДНР/ЛНР”

 

Бойовики армій “ДНР” і “ЛНР” цілими ротами залишають позиції біля лінії розмежування на Донбасі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.
Як зазначають у ГУР, це відбувається “з огляду на втрату мотивації участі у збройній агресії Росії проти України та поглиблення проблем фінансового, продовольчого і матеріально-технічного забезпечення”.

Так, 17 травня відмовився залишатись на передових позиціях у районі промзони Авдіївки особовий склад 2-ї мотострілецької роти 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го армійського корпусу. Ідеться про так звану “армію ДНР”.

За даними розвідки, російське командування бойовиків знову застосовує для протидії дезертирам “загородзагони” Росгвардії.
“Для утримання військовослужбовців на передових позиціях командуванням корпусу залучено підрозділ зі складу федеральної служби військ національної гвардії ЗС РФ”, ідеться у зведенні ГУР.

Крім того, 18 травня про намір достроково залишити військову службу заявив майже весь особовий склад 3-й мотострілецької роти 1-го мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольске) 1 АК та близько 20 військовослужбовців 7-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК.

Нагадаємо, раніше Новинарня інформувала, що “заградзагони” Росгвардії “воюють” із дезертирами біля Дебальцевого.

3 травня повідомлялося про прибуття в окуповані райони Луганщини підрозділу спеціального загону швидкого реагування “Рись” (рос. – СОБР “Рысь”) федеральної служби військ національної гвардії РФ.

Читайте також:
На Донбас прибув підрозділ Росгвардії, сформований із чеченців, – ГУР

Путін надасть своїй гвардії право воювати за кордоном

Нацгвардія Путіна вже тренується розганяти “московський майдан”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.