Путін надасть своїй гвардії право воювати за кордоном

 

Президент Росії Володимир Путін перейменував створену ним національну гвардію РФ у Росгвардію та надає їй право воювати за кордоном Російської Федерації.
Принаймні проект указу про Федеральну службу військ національної гвардії (Росгвардію), опублікований на російському федеральному порталі нормативних актів, передбачає можливість її застосування за межами РФ.

“Росгвардія забезпечує за рішенням президента РФ участь військовослужбовців військ національної гвардії, співробітників органів, федеральних державних цивільних службовців Росгвардії в діяльності щодо підтримання чи відновлення міжнародного миру та безпеки”, – йдеться в документі.

Показово, що закон РФ про внутрішні війська, на основі яких створюється гвардія, не передбачав можливості застосування ВВ за кордоном.

Нагадаємо, про своє рішення створити нову силову структуру, яку вже прозвали “кремлівська жандармерія”, Володимир Путін оголосив 5 квітня.
“Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі внутрішніх військ МВС, створюємо національну гвардію, яка буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з МВС продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, “СОБР” і т. д.”, – сказав Путін.

Повідомлялося також, що нацгвардія в Росії отримає право стріляти в громадян без попередження.

Проекти законів про національну гвардію і зміни в ряд законодавчих актів надійшли в Державну Думу.

Читайте також:
Нацгвардія Путіна вже тренується розганяти “московський майдан”

“Володар історії”. Після розкриття правди про 28 панфіловців
Путін підпорядкував Росархів лише собі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна