Під Дебальцевим “заградзагони” Росгвардії воюють з окупантами-дезертирами

 

На Донбасі почали діяти “заградзагони” новоствореної Росгвардії (національної гвардії РФ). Про це йдеться у зведенні Головного розвідувального управління Міноборони України.

“З огляду на небезпеку відновлення активних бойових дій та втрату мотивації продовжувати участь у збройній агресії Росії проти України, продовжуються спроби самовільного залишення частини військовослужбовцями 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу ЗС РФ (так звана “армія “ЛНР”), які намагаються самостійно повернутися до Росії та звернутися за захистом до правозахисних організацій”, – повідомляє ГУР МОУ.

За даними розвідки, 11 травня підрозділом національної гвардії РФ, що прибув до Дебальцевого для протидії випадкам дезертирства, було затримано двох військовослужбовців мотострілецького батальйону 7-ї окремої мотострілецької бригади, які намагалися самостійно повернутися до Росії.

“Під час збройної сутички поранено одного “нацгвардійця” та пошкоджено армійський автомобіль”, – сказано у зведенні.

Нагадаємо, 3 травня повідомлялося про прибуття в окуповані райони Луганщини підрозділу спеціального загону швидкого реагування “Рись” (рос. – СОБР “Рысь”) федеральної служби військ національної гвардії РФ. Командир загону – полковник Владислав Єршов.

Читайте також:
На Донбас прибув підрозділ Росгвардії, сформований із чеченців, – ГУР

Путін надасть своїй гвардії право воювати за кордоном

Нацгвардія Путіна вже тренується розганяти “московський майдан”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна