На Донбас прибув підрозділ Росгвардії, сформований із чеченців, – ГУР

 

Російське угруповання на окупованій території Луганської області посилили новим чеченським підрозділом. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.
За даними розвідників, це бійці новоствореної національної гвардії РФ (так званої Росгвардії).

“6 травня до Алчевська прибув підрозділ зі складу 46-ї окремої бригади оперативного призначення (Грозний, Чечня) федеральної служби військ національної гвардії РФ.
З’єднання комплектується особовим складом за національним принципом – переважно чеченцями. Командир бригади – генерал-майор Дмитро Гаврилов”, – ідеться у зведенні ГУР від 7 травня.

Читайте також:
Путін надасть своїй гвардії право воювати за кордоном

Крім того, розвідка інформує, що в районі Докучаєвська на території пожежної частини зосереджено танки Т-80 (кількістю до роти) 6-ї окремої танкової бригади 1-ї танкової армії Західного військового округу збройних сил Росії. Постійний пункт дислокації 6 отбр – селище Муліно в Нижньогородській області.

Батальйонна тактична група цієї ж бригади дислокується на окупованому Донбасі в районі Амвросіївки. Командир бригади – генерал-майор Володимир Омелянович, зазначають у ГУР МОУ.

Також розвідка повідомляє, що продовжується перекидання озброєння, військової техніки та паливно-мастильних матеріалів з території Росії в окуповані райони Донбасу.
Так, на залізничну станцію Дебальцеве з Росії днями прибув ешелон із військовою технікою (три танки та дві 122-мм РСЗВ “Град”) та чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами (200 тонн); в Харцизьк – ешелон з ПММ (три цистерни з дизельним паливом, 150 тонн), три цистерни з бензином (150 тонн), три вагони з боєприпасами та один вагон з обмундируванням.

Читайте також:
Під Алчевськом “армія ЛНР” зайняла гімназію, де сусідить зі школярами

“Приватна армія” Кадирова воює на Донбасі – доповідь соратника Нємцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.