Головою фракції БПП став сусід і екс-радник Порошенка

 

Парламентська фракція Блоку Петра Порошенка призначила своїм головою народного депутата Ігоря Гриніва, який досі був заступником голови. Про це повідомив канал “112 Україна”.

На початку засідання фракції були присутні президент Петро Порошенко і колишній голова фракції, а нині генпрокурор Юрій Луценко. Також на засідання БПП прийшов прем’єр Володимир Гройсман.

Ще одним кандидатом на посаду голови фракції БПП називали Анатолія Матвієнка.

Різні експерти висловлювали думку, що Гринів буде головою лише формально, тоді як реальні важелі впливу на фракцію в парламенті матиме компаньйон президента Петра Порошенка Ігор Кононенко, який пішов із посади першого заступника голови фракції БПП після скандалу з Айварасом Абромавичусом, а повернувся на цей пост у день голосування за Луценка-генпрокурора.

Варто зазначити, що Ігор Гринів був обраний до Верховної Ради VIII скликання як 14-й номер партійного списку Блоку Порошенка.
У цьому парламенті він посідає також посаду заступника голови Комітету з питань інформатизації та зв’язку.

З літа 2014 року уродженець Львова Гринів, який зараз живе поруч із Порошенком у селі Козин під Києвом, був радником президента.

У добу Ющенка Ігор Гринів – заступник керівника виборчого штабу та центрального офісу блоку “Наша Україна”, у 2004-2005 роках — голова виконкому та заступник голови партії “Наша Україна”, у 2005 році — директор Національного інституту стратегічних досліджень.

55-річний Ігор Гринів – юрист за освітою. У кінці 80-х був головою Товариства Лева у Львові, одним із засновників Народного руху України, тривалий час входив до керівних органів партії “Реформи і порядок”.
Народний депутат І, IV, VI-VIII скликань (член фракцій НРУ, “Наша Україна” (ПРП), БЮТ (ПРП), БПП).

Читайте також:
Депутат від БПП: У нашого президента ціла фабрика з тортами й канхветами,
а ми одно гавно їмо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна