Фракція БПП зі скандалом відмовилася виганяти з парламенту “лисого корупціонера”

 

Фракція Блоку Петра Порошенка не підтримала ініціативу щодо складання мандата нардепа Ігоря Кононенка, якого напередодні звинуватив у корупції міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус. Про це Громадському ТБ повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко.

“За складання мандату з Кононенка проголосував лише Єгор Фірсов. А той, хто ставив таке питання – не голосував”, – сказав Луценко.

Водночас народний депутат від БПП Сергій Лещенко, присутній на засіданні фракції, спростував слова Луценка.
“Юрій Віталійович помилився. За пропозицію Ігорю Кононенку скласти мандат проголосувало не один, а щонайменше десять депутатів (…). Причому на засіданні було десь 60 членів фракції, а не 140″, – написав Лещенко у “Фейсбуці”.

Як повідомила “Українська правда” з посиланням на свої джерела у фракції БПП, на засіданні стався конфлікт між Юрієм Луценком та нардепами Мустафою Найємом і Сергієм Лещенком.

Читайте також:
Абромавичус – “новий Зінченко”. Реакція соцмереж на відставку

Найєм: Третій Майдан станеться в коридорах влади

“Мустафа заявив, що той, хто мовчить і нічого не каже – той корупціонер”, – сказав співрозмовник.
Також Найєм наголосив, що фракція має визначитися зі своєю публічною позицією з приводу конфлікту між Кононенком і Абромавичусом.
Якщо фракція не дасть публічну оцінку обом учасникам конфлікту, всіх депутатів БПП вважатимуть корупціонерами і тими, хто покриває корупцію, оскільки немає реакції на заяви про Кононенка, вважає Найєм. Депутат зазначив, що нинішня поведінка фракції БПП нічим не відрізняється від дій пропрезидентських фракцій за всю історію – від “Нашої України” до Партії регіонів.

У відповідь на ці пропозиції Луценко перебив і почав кричати. “Давайте зробимо правило, що всі лисі – корупціонери”, – викладає жарт голови БПП “Українська правда”.

“Другим питанням, через яке посперечалися Найєм і Луценко, була заява Мустафи, що напередодні на стратегічній раді в адміністрації президента знову було прийнято рішення, що Яценюк залишається прем’єром. Він обурився, чому це вирішується, в АП а не в парламенті”, – розповів співрозмовник.

У відповідь на це Юрій Луценко заявив, що це неправда. При цьому Найєм наполягав, що саме так і було, й обурювався, що Луценко не розповів про рішення стратегічної ради в АП.

“І потім президент і прем’єр будуть вимагати від фракції підтримати склад Кабміну, законопроекти і бюджет Кабміну. Вони свідомо роблять усе, щоб не отримати підтримку фракції й парламенту. Якщо вирішують там – нехай там і домовляються і самі там голосують”, – процитував обурення Найєма співрозмовник “УП”.

Дійшло до того, що Луценко попросив Найєма і Лещенка вийти з залу і не зривати засідання фракції.

Зрештою на засіданні фракції Блоку Порошенка прийняли рішення звернутися до Національного антикорупційного бюро та не голосувати за відставку Абромавичуса, поки не буде звіту уряду.
Крім того, фракція вирішила запросити Абромавичуса на своє засідання повторно.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна