В “армії ЛНР” б’ються між собою росіяни і контрактники з Кавказу

 

У частинах 2-го армійського корпусу ЗС Росії – так званій “армії ЛНР” – відбуваються гострі конфлікти на національному ґрунті між етнічними росіянами та кавказцями, причому й одні, й інші є кадровими військовиками збройних сил РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“26 квітня ц.р. під час проведення бойового злагодження у 2-й окремій мотострілецькій бригаді (Луганськ) 2-го армійського корпусу (Луганськ) ЗС РФ на полігоні “Успенський” мали місце сутички між кадровими російськими військовослужбовцями та набраними по контракту громадянами Росії з числа мешканців Північного Кавказу, в т.ч. випадки навмисного пошкодження озброєння та військової техніки”, – ідеться у зведенні розвідки.

Як зазначив у коментарі телеканалу “112 Україна” керівник департаменту ГУР МОУ Вадим Скібіцький, поповнення з Північного Кавказу прибуло в так звану “Луганську народну республіку” два тижні тому, контрактників включили до бойових підрозділів 2-го армійського корпусу”.
Відтак “відбуваються сутички, є факти прямої непокори кавказців російським офіцерам”, – розповів Скібіцький.

“З метою запобігання та нейтралізації можливого конфлікту на міжнаціональній основі, командуванням російських окупаційних військ вжито додаткові заходи безпеки:
до складу 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ введено підрозділ 46 окремої бригади оперативного призначення (Грозний) Федеральної служби військ національної гвардії РФ; у два рази збільшена кількість нарядів військової поліції і комендатури”, – зазначили в ГУР.

Ситуація на полігоні взята під особливий контроль командувачем корпусу генерал-майором ЗС Росії Євгеном Нікіфоровим.

Читайте також:
Розвідка доповіла про нові “зальоти” російських командирів в “армії ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.