“Армії ДНР/ЛНР” готуються до весняного наступу, але не раніше кінця квітня

 

Українська розвідка вважає, що 1-й і 2-й армійські корпуси окупаційних військ на Донбасі – так звані “армії ДНР і ЛНР” – готуються до весняної наступальної кампанії.
Про це в прямому ефірі каналу “112 Україна” повідомив заступник директора департаменту Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Деталізуючи сьогоднішнє повідомлення ГУР про те, що на підкріплення бойовиків “ДНР/ЛНР” прибуло “поповнення з Дагестану”, Скібіцький сказав, до на Донеччину прибуло близько 50 найманців із північних районів Кавказу.

За його словами, це підкріплення пов’язане з доукомплектуванням підрозділів 1 й 2 АК та “підготовкою окупаційних військ до весняної наступальної кампанії”.
Водночас зі слів представника ГУР випливає, що такий наступ може початись не раніше другої половини квітня.

“Всі заходи бойової підготовки зараз здійснюються, вони вже на завершальному етапі. В середині квітня будуть проведені бригадні тактичні навчання в 1 та 2 АК, і ці з’єднання будуть готові до відновлення активних бойових дій”, – заявив представник розвідки.

Також Вадим Скібіцький підтвердив, що протягом останньої доби ситуація під Авдіївкою ще більше загострилась, противник зазнає значних втрат.
“І одна з причин для окупаційних військ залучати найманців з Росії – це якраз недоукомплектування і значні втрати”, – додав заступник директора департаменту ГУР МОУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна