Розвідка доповіла про нові “зальоти” російських командирів в “армії ЛНР”

ДНР Нікіфотов Бушуєв Кірієнков 7 омсбр

Між двома кадровими російськими офіцерами, які очолюють 7-му мотострілецьку бригаду 2-го армійського корпусу (так звана “армія ЛНР”), спалахнув конфлікт, спричинений новими проявами неадекватності командира бригади – полковника Олександра Бушуєва. Про це йдеться у зведенні за 13 квітня Головного управління розвідки Міноборони України.

“Встановлено, що на посаді “заместителя командира по работе с личным составом 7 отдельной мотострелковой бригады (Дебальцево, Украина) 2 АК (Луганск, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного военного округа (Ростов-на-Дону, Россия) ВС Российской Федерации” перебуває полковник ЗС РФ КІРІЄНКОВ Олександр Валентинович (КИРИЕНКОВ Александр Валентинович), 1971 р.н., народився в Смоленській області. До прибуття на тимчасово окуповані території України для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії полковник О. Кірієнков проходив службу на посаді офіцера відділу виховної роботи 93 дивізії протиповітряної оборони (Владивосток) 11 Армії ВПС і ППО (Хабаровськ) Східного військового округу ЗС РФ”, – зазначено в повідомленні ГУР.

З огляду на незадовільну оцінку, яку отримала 7-ма омсбр під час останньої перевірки штабом Центру територіальних військ, полковник Кірієнков підготував окрему доповідну, поклавши всю відповідальність за низький морально-психологічний стан особового складу на командира бригади полковника ЗС РФ Олександра Бушуєва.

“Олександр Кірієнков звинуватив комбрига Бушуєва у перевищенні службових повноважень, брутальності та жорстокості стосовно особового складу, неадекватному сприйнятті оточуючого середовища та надмірному вживанні нецензурної лексики при низькому знанні російської мови”, – доповідає розвідка.

Також у доповідній вказано, що під впливом розголосу про попередні “зальоти” бригади Бушуєва та його особисто в українських та міжнародних ЗМІ у комбрига “стався нервовий зрив, що проявляється у втраті ваги (понад 20 кг за минулий місяць), схильності до насильства та непередбачуваних вчинків”.

Про цю доповідь стало відомо командувачу 2 АК генерал-майору ЗС РФ Євгену Нікіфорову, який, з огляду на давні дружні стосунки з Бушуєвим, “прийняв рішення про дострокове повернення до Росії зухвалого “замполіта” Кірієнкова та направлення злощасного комбрига Бушуєва на навчання до академії генерального штабу”.

Таке рішення командувача 2-го армійського корпусу загострило службові відносини між офіцерами штабу 7 омсбр. Більшість із них “обурена такою поблажливістю до свого командира, дії якого загрожують їх військовій кар’єрі та підтримують заступника по роботі з особовим складом”, – ідеться в повідомленні ГУР МО.

Читайте також:
Весела бригада Бушуєва “армії ЛНР”:
втоплені БТРи, вкладені БМП, збиті БПЛА, стрілянина в кабаках

Нагадаємо, комбриг 7 омсбр Бушуєв раніше накликав гнів командира корпусу Нікіфорова через втрату бригадою безпілотного літального апарату “Гранат-1” російського виробництва.
ГУР МОУ повідомляло, що після цього командувач 2-го армійського корпусу Нікіфоров дав негативну характеристику Бушуєву для вступу в академію генерального штабу ЗС Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.